Σύλληψη Γεωργιανού στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακισμός του 50χρονου κατηγορούμενου

Σύλληψη Γεωργιανού στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακισμός του 50χρονου κατηγορούμενου

Γεωργιανός Θεσσαλονίκης – σύλληψη: Τι κατηγορείται ο 50χρονος

Αποφασίστηκε ο προφυλακισμός του 50χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 41χρονου Γεωργιανού στη Σταυρούπολη. Αντίθετα, ο 41 ετών συνενοχος, που κατηγορείται για συνεργασία στην ανθρωποκτονία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, το έγκλημα διέπραξε ο 50χρονος πιστεύοντας ότι το θύμα του παρείχε χαμηλής ποιότητας κοκαΐνη, ενώ προηγουμένως η φίλη του είχε παραδεχθεί ότι ο νεκρός την πλησίασε σεξουαλικά. Στην απολογία του, ο 50χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αναφέρθηκε επίσης ότι φοβόταν τον 41χρονο, τον οποίο κατηγόρησε για την κακή ποιότητα των ναρκωτικών που αγοραζε, καθώς επίσης και για το ότι “βίαζε” τη σύντροφό του.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος θεωρούνταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονταν στο εμπόριο ναρκωτικών, διαπράττοντας εκβιασμούς και παρέχοντας “προστασία” σε μαγαζιά. Η δίκη για τις ενέργειες του κύκλου αυτού είχε προγραμματιστεί πριν από λίγες ημέρες, αλλά αναβλήθηκε, ενώ ο 41 ετών κατηγορούμενος βρισκόταν ελεύθερος και συναντιόταν με την αστυνομία όταν δολοφονήθηκε.

Λεπτομέρειες για τη δολοφονία

Το έγκλημα έλαβε χώρα στην οδό Β. Τσιτσάνη, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ των δύο κατηγορουμένων και υπό τη διέγερση ότι ο 50χρονος θα του προμηθεύσει κοκαΐνη. Στη συνάντηση έφτασαν ο 50χρονος, ο 41 ετών συνενοχος και οι συντρόφοι τους. Ο πρώτος, μετά από λογομαχία με το θύμα, τον δολοφόνησε με πυροβόλο όπλο, προκαλώντας δυο τραύματα: ένα στην κοιλιά και ένα στην πλάτη. Μετά τη δολοφονία, οι κατηγορούμενοι διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο στο παράδρομο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης–Νέων Μουδανιών. Ένας από τους δράστες υπέστη εγκαύματα κατά την πυρπόληση του οχήματος.

Ο 41 ετών συνεργός στη δολοφονία εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Κατερίνης λίγες ώρες μετά, επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή του, ενώ ο 50χρονος εντοπίστηκε σε σπίτι στην Pιερία. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον 41χρονο περιλάμβαναν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την υποχρέωση εμφάνισης στις αρχές και το κατώτατο ποσό του 10.000 ευρώ ως εγγύηση. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να γνωρίζει τις προθέσεις του 50χρονου και ότι τον ενθάρρυνε να διαπράξει το έγκλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ