Συγκλονιστική εικόνα – 600 Αφγανοί στοιβαγμένοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Περίπου 640 άνθρωποι στοιβάχτηκαν στο αεροσκάφος για να διαφύγουν το Αφγανιστάν το βράδυ της Κυριακής.

Χάος επικρατεί σε ολόκληρο το Αφγανιστάν , καθώς η χώρα περνάει στα χέρια των Ταλιμπάν, 20 περίπου χρόνια μετά την εκδίωξή τους από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στους δρόμους του ισλαμικού κράτους επικρατεί ένας πρωτοφανής συνωστισμός, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μια νέα εικόνα από το εσωτερικό του στρατιωτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ, C-17 Globemaster III, που απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η φωτογραφία απεικονίζει περίπου 640 Αφγανούς πολίτες να είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον μέσα στο ασφυκτικά γεμάτο αεροπλάνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγουν από τη χώρα και να γλιτώσουν από τα χέρια των Ταλιμπάν.

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε το Air Force amn/nco/snco στο Facebook:

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες από το αεροσκάφος:

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από σήμερα στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν να απογειώνονται σήμερα το πρωί, με σκοπό να εκκενώσουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν.

Η λειτουργία του αεροδρομίου είχε διακοπεί χθες, λόγω του πρωτοφανή συνωστισμού που επικρατούσε, ωστόσο το πλήθος απομακρύνθηκε και έτσι το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί.

Η χτεσινή εικόνα με τους αμέτρητους Αφγανούς που κατέκλυσαν τον αεροδιάδρομο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπουν σε αμερικανικά αεροσκάφη, αρπάζοντας ακόμα και τους τροχούς των αεροσκαφών που απογειώνονταν και βρίσκοντας τραγικό θάνατο, ήταν χαρακτηριστική του χάους που επικράτησε.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ