Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας – «Κάτω τα χέρια από το 8ώρο»

ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι από πολλά σωματεία συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσίαση των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το ΠΑΜΕ και πολλά σωματεία από πολλούς κλάδους συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την παρουσίαση των ρυθμίσεων του εργατικού νομοσχεδίου από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν την απόσυρσή του.

«Όλες και όλοι στο πόδι! Τώρα μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και αύριο Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν σε κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστική οργάνωση προκειμένου να βρεθούν σε θέση μάχης.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», είναι το μήνυμα που άφησαν στον τοίχο έξω από το υπουργείο.

Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «θάβει ό,τι έχει απομείνει από τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο». Μάλιστα, στην επίσημη παρουσίασή του ο υπουργός Εργασίας «πέταξε το τελευταίο φύλλο συκής», αποκαλύπτοντας ότι τα σχέδια δεν σταματούν στο 10ωρο, αλλά επεκτείνονται σε εργάσιμη ημέρα 13 ωρών! Μια επιπλέον αντεργατική πινελιά βάζει η μετατροπή των Επιθεωρήσεων Εργασίας σε Ανεξάρτητες Αρχές που θα στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να βρει το δίκιο του. «Να επαναφέρουμε το δικό μας σχέδιο νόμου», τόνισε αναφερόμενος στην πρόταση νόμου που διαμόρφωσαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ πρόσθεσε πως τα σωματεία ήδη προετοιμάζουν νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ,  Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου. Η κινητοποίηση συνεχίζεται, με τα σωματεία να παραμένουν στην οδό Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα: «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη». Στο μεταξύ, στην είσοδο του υπουργείου έχει αναρτηθεί πανό με το σύνθημα: «135 χρόνια αγώνας. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ