Στους δρόμους σήμερα φοιτητές, δικηγόροι και καλλιτέχνες

Πορείες και συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σε συλλαλητήρια προχωρούν οι φοιτητές, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας ενώ παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Στην Αθήνα θα γίνει φοιτητικό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια και άλλες πολύμορφες δράσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους, όπως αποφάσισαν στη σύσκεψη συντονισμού που έκαναν τη Δευτέρα 27 σύλλογοι στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τη δράση τους με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ και προχωρούν σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι δράσεις των φοιτητών θα κορυφωθούν μελωδικά, καθώς ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής ΑΠΘ οργανώνει υπαίθρια ψηφιακή συναυλία στα γρασίδια της Θεολογικής, στις 17.30.

Συμμετέχουν: Γραμμένος Σπύρος, Δρογώσης Στάθης, Θαλασσινός Παντελής, «Κοινοί Θνητοί», Κραουνάκης Σταμάτης, Μποφίλιου Νατάσσα, Μυστακίδης Δημήτρης, «Το Σφάλμα», «Υπεραστικοί», Φάμελλος Μανώλης, Φριντζήλα Μάρθα, Nalyssa Green, Sugahspank, Urban Pulse. Συμμετέχουν επίσης «οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ».

Συγκέντρωση για το άνοιγμα του πολιτισμού

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), καλεί τα σωματεία σε πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, 15/4 και ώρα 11.00 πμ στο ΥΠΠΟΑ, ζητώντας το άνοιγμα του πολιτισμού, ταυτόχρονα με τον τουρισμό και την εστίαση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

«Το μέγεθος της καταστροφής στον κλάδο του Πολιτισμού αποτυπώνει το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίζοντας την μείωση του κύκλου εργασιών για το 2020 στο αστρονομικό ποσοστό του 88,2%» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ.

Τονίζει επίσης πως «Παντού στην Ευρώπη συζητείται το άνοιγμα του Πολιτισμού και γίνονται μελέτες για την διασπορά του ιού, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι από τις ασφαλέστερες κοινωνικές δραστηριότητες.

»Η κυβέρνηση παραβλέπει το γεγονός ότι το άνοιγμα του Πολιτισμού δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, προϋποθέτει προετοιμασία, σχέδιο και χρόνο. Αν αυτό το σχέδιο δεν καταρτιστεί τώρα, η θερινή σεζόν θα είναι άλλη μία χαμένη σεζόν και θα φέρει τον κλάδο στο χείλος της οριστικής καταστροφής».

Μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ζητούν την «άμεση ανακοίνωση ημερομηνίας επανέναρξης, ώστε να γίνει ο απαραίτητος, τουλάχιστον δίμηνος, προγραμματισμός», την «διατήρηση της στήριξης στον κλάδο για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της κρίσης και εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα μειωμένης χωρητικότητας», την «δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους χώρους Πολιτισμού, όπως επίσης και για τις καλλιτεχνικές σχολές (δραματικές, χορού, ωδεία)».

Στα Πρωτοδικεία διαμαρτύρονται οι δικηγόροι

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου. Οι δικηγόροι της χώρας τονίζουν πως η συγκέντρωση θα γίνει με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης για τον κορωνορϊό.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Συντονιστική Επιτροπή, σε εκτέλεση της από 12.3.2021 απόφασης της Ολομέλειας για την οργάνωση δράσης «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15.4.2021 και ώρα 12:00 , στο χώρο κάθε Πρωτοδικείου της χώρας, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη» για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, θεσμικών και οικονομικών.

Η διαμαρτυρία θα διοργανωθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ