Στο «κάδρο» των ερευνών ο πατήρ Αντώνιος – Μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση

Οι καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, δείχνουν τον επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατήρ Αντώνιο. Ο 18χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, σεξουαλική κακοποίηση και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του, τον «κατονομάζει» περιγράφοντας σοκαριστικές λεπτομέρειες.

Μάρτυρας στα όσα αναφέρει ο 18χρονος, ήταν και ο 16χρονος που κατέθεσε και ο ίδιος ενώπιον των αρχών. Εργαζόμενος σε δομή, που έχει καταθέσει στην Αστυνομία, φέρεται να γνώριζε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΚΟ και σε κάποια από αυτά μάλιστα να ήταν και αυτόπτης μαρτυράς. Εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, τρία ακόμα πρόσωπα που εργάζονται σε δομές της «Κιβωτού», βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ 18χρονος φιλοξενούμενος στη δομή της ΜΚΟ, στην Πωγωνιανή, φέρεται ότι στέλεχος που εμπλέκεται και σε καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στο Βόλο είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήταν 13 ετών για ασήμαντη αφορμή χειροδίκησε εις βάρος του. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να τιμωρήσει και άλλα τρία παιδιά που χειροδίκησε, είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος.

Οι σοκαριστικές περιγραφές του 18χρονου

«…άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή είμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αν και δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τη δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ αυτό έκανε. Αυτό γινόταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή, μετά πέντε φορές την εβδομάδα, μετά αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι που έφτασε στο σημείο να γίνεται 15 φορές την ημέρα. Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», περιγράφει χαρακτηριστικά σε μέρος της κατάθεσης του ο 18χρονος, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ