Στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας έφθασε περίπου στη 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πραγματοποίησε αυτοψία.

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

«Η πρόληψη λειτούργησε και τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε εδώ η πυρκαγιά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

Επίσης τοπικοί φορείς υπογράμμισαν στον πρωθυπουργό την ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών και την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, όταν παρίσταται ανάγκη, όπως επίσης και για την αποφυγή πλημμυρών εκεί που έχουν προκληθεί διαβρώσεις.

Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο

Οι άνεμοι πνέουν πιο ισχυροί στην περιοχή και ειδικά στην Αρχαία Ολυμπία όπου δίνεται μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο για να μην φτάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, την ώρα που οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη δώσει προγνωστικά στοιχεία για σταδιακή ενίσχυση των ανέμων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ