Στην αντεπίθεση ο πατέρας Δημήτριος των Αγ. Ισιδώρων Λυκαβηττού – Δικηγόρος του ο Γιάννης Παγορόπουλος

Ο εφήμεριος των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, περνά στην αντεπίθεση και ακολουθεί τη νομική οδό, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (25/06), θέλοντας να προστατεύσει την τιμή και τη φήμη του μοναστηριού, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικριτών για «ψευδοθαύματα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου ανέλαβε την εκπροσωπηση του εφημερίου του παρεκκλησίου των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, πατέρα Δημητρίου Λουπασακη».

Έτσι, λοιπόν, ο πατέρας Δήμητριος Λουπασάκης καλεί εκείνους που έχουν στοιχεία για «ψευδοθαύματα» να τα προσκομίσουν στη Δικαιοσύνης, ειδάλλως να σταματήσουν τον… ανίερο και βρώμικο πόλεμο τόσο εναντίον του ίδιου όσο και κατά της εκκλησίας.

Τι έχει συμβεί με τον ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στις 20 Ιουνίου, είχε αναφέρει: «Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα. Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια. Υπάρχει ποινική διάσταση. Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά; Πρόκειται για απάτη ολκής. Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιό της προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις έχει επισημάνει ότι «στη σημερινή εποχή πλήθυναν οι εντός της Εκκλησίας ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έχουν παρασύρει έναν αριθμό πιστών και κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα η αίρεση». Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως οι «στερούμενοι της Χάριτος είναι ψευδοπροφήτες, πλανώντας και πλανώμενοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι των λογικών προβάτων τής Εκκλησίας και διακατέχονται από πνεύμα υπερηφάνειας και κενοδοξίας. Το φαινόμενο αυτό των ψευδοαγίων υπάρχει σε κάθε εποχή».

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης σχετικά με τα θαύματα ανέφερε πως γίνονται καθημερινά σε όλες τις εκκλησίες και επισήμανε: «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε, μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε, ε, τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει».

Ακόμα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι’ αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, τη συγχώρεσή μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δεν υποκρίνομαι, είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ