Στη μάχη με τις φωτιές και δεύτερο BERIEV: Δεκτό το αίτημα της Ελλάδας από τη Μόσχα

Η Ελλάδα θα αποκτήσει κι επίσημα δεύτερο BERIEV από τη Ρωσία.

Δεύτερο αεροσκάφος BERIEV BE-200, θα αποκτήσει η Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμει κι αυτό στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρθηκε πριν από λίγο σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, Η Μόσχα έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα.

Έτσι, ακόμα ένα ρωσικό «θηρίο» αναμένεται να μπει στη μάχη ενάντια των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο Twitter η ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα: «Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση».

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκειας της οποίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο ν’ αποσταλεί ένα ακόμα BERIEV BE-200, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πρόκειται ουσιαστικά και την επίσημη επιβεβαίωση του σχετικού αποκλειστικού ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου από την περασμένη Πέμπτη, το οποίο δημοσιεύτηκε στο iEidiseis.gr.

«Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει» γνωστοποιεί μέσω Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, αναφέρει πως εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ