Στερεοφωνικό κοκαΐνη: Εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς κοκαΐνης

Πίσω από το στερεοφωνικό του οχήματος, το οποίο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών αποκόλλησαν με μεγάλη προσοχή και δυσκολία, έκρυβε οργάνωση διακίνησης πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης, που προοριζόταν για πώληση στην Αχαΐα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος δίωξης Ναρκωτικών της αχαΐκής πρωτεύουσας, που έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, είχαν τις σχετικές πληροφορίες για τη δράση της τετραμελούς οργάνωσης και σχεδίασαν αστυνομική επιχείρηση. Αυτή έλαβε χώρα επί της Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου. Συνελήφθη ο οδηγός μετά την αποκάλυψη του μυστικού του… στερεοφωνικού και στη συνέχεια άλλα τρία μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Τα στοιχεία της αστυνομίας στην Πάτρα αναφέρουν ότι πρόκειται για κύκλωμα το οποίο έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση κοκαΐνης από την Αθήνα στην Πάτρα και την προμήθεια με παραισθήσεις των χρηστών του καταστροφικού ναρκωτικού. Σύμφωνα με την πληροφόρηση της ΕΛ.ΑΣ., «εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης και της μεταφοράς ναρκωτικών.

Περιπολικό

Στερεοφωνικό κοκαΐνη: 50 εμπλεκόμενοι

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε βάρος 50 ακόμη ατόμων, που προμηθεύονταν ή αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο, που του πραγματοποίησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε 1.156» γραμμάρια κοκαΐνης, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου του οχήματος.

«Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει η Αστυνομία «τα μέλη της, μετέφεραν την κοκαΐνη από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς στην Πάτρα. Επιπλέον, οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθοδολογία με τον αρχηγό να δίνει τις κατευθύνσεις και να προγραμματίζει την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα, ενώ οι άλλοι τρεις άνδρες συνεργοί του, ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση και την μεταφορά των ναρκωτικών»

Στερεοφωνικό κοκαΐνη: Πωλήσεις και κέρδη

Από το προανακριτικό έργο προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν διακινήσει σε 60 πελάτες, περισσότερα από 580 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 46.000 ευρώ, ενώ από την διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, η οργάνωση θα αποκόμιζε χρηματικό όφελος 92.500 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στις οικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

43,9 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες, 2,2 γραμμάρια κάνναβης, 2 λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές,52 τμήματα νάιλον συσκευασιών,3 κινητά τηλέφωνα,4.100 ευρώ και μια μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών – χρηστών κοκαΐνης. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ