Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για την μεταγωγή του

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε, μέσω των δικηγόρων του, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της μεταγωγής του στις στις φυλακές Δομοκού.

Ο κρατούμενος μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητάει από το ΣτΕ τα εξής:

1)την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου

2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση

3) Την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Ο νόμος 4760/2020 είναι αντισυνταγματικός, κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου, αλλά τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ