Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη – Κανονικά τα λεωφορεία

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ για την Τετάρτη 7 Ιουλίου, ενώ κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας για την Τετάρτη 7 Ιουλίου, καθώς διαμαρτύρονται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για εξοντωτικά ωράρια εργασίας, ζητώντας την εύρεση λύσεων.

Συγκεκριμένα, οι ηλεκτροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Έτσι, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας την Τετάρτη (9/7) οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, 3).

Επίσης, τα δρομολόγια στα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!! Προφανώς, οι εργαζόμενοι για αυτούς, είναι αμελητέα ποσότητα και ποιότητα! Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας (1) Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ