Στάση εργασίας νοσοκομεία: Αιτήματα για χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας

Στάση εργασίας νοσοκομεία: Συγκέντρωση στη Μαβίλης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Στάση εργασίας και πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ με βασικό αίτημα την επίλυση των οικονομικών ζητημάτων του κλάδου. Κατατέθηκε στεφάνι εις μνήμην των υγειονομικών που πέθαναν από κορονοϊό. Στάση εργασίας 9.00 – 15.00, συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιεί σήμερα (22/4), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αιτήματα την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε επίσης στεφάνι έξω από την Βουλή εις μνήμην των υγειονομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων εφέτος είναι 20% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι». Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνει ότι «παρά την αύξηση των ΜΕΘ κανονικών και προσωρινών, παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν.

poedin 4

 Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στη Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας, 22 Απριλίου 2021

Αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους. Σε κάθε εφημερία τα νοσοκομεία γεμίζουν 2 με 3 κλινικές περιστατικά κορονοϊού σε βάρος άλλων γενικών παθήσεων, αυξάνοντας την νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες». Η Ομοσπονδία, προσθέτει ότι η μετακίνηση γιατρών και η επιστράτευση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γίνεται «χωρίς σχέδιο και οργάνωση».

5288963

Η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται υπέρ «της επίταξης των γιατρών της Πρωτοβάθμιας για να παρακολουθούν ασθενείς με κορονοϊό στο σπίτι τους και της επίταξης των κλινικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας για περιστατικά κορονοϊού». Η Ομοσπονδία προτείνει τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικού (εμβολιασμένων και μη), τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται και επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ