Σταμπουλίδης για εστίαση: Τι ισχύει για μαγαζιά εστίασης σε κλειστά εμπορικά κέντρα

Μέσα στον Μάιο θα λάβει πακέτο στήριξης η εστίαση. Τι είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Επιπλέον διευκρινήσεις για το άνοιγμα της εστίασης που ανοίγει από την Δευτέρα 3 Μαΐου έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ.Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πώς το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά σε μαγαζιά στα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας και είπε πως μέχρι τις 14 Μαίου θα είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο.

Θυμίζουμε πώς  στις καφετέριες και στα εστιατόρια δεν θα υπάρχει μουσική ενώ για πάει κάποιος υποχρεούται να στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Επίσης, επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους, ενώ θα λειτουργούν το αργότερο μέχρι 22.45 καθώς στις 23.00 ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τον Μάιο το πακέτο στήριξης

Ακόμη, όπως σημείωσε μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση και υπογράμμισε έχει ετοιμαστεί και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα για να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσουν γρήγορα οι καταβολές.

«Είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης», όπως είπε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα πακέτο, επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής».

Όπως είπε ο ίδιος, η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ