Σούδα Καρολάιν – Πιλότος: Επιμένει ο Κατερινόπουλος, τι λέει αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.

Ότι ο Μπάμπης ή η Καρολάιν ταξίδεψε στην Κρήτη για να νοικιάσει σπίτι εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης μετάβασης σε άλλη περιφέρεια, ένα μήνα πριν από τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αποκαλύπτει ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των Αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. “Είχε όλο το χρονικό περιθώριο για να καλύψει ό,τι μπορούσε να καλύψει για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας”, σημείωσε εισαγωγικά ο απόστρατος αστυνομικός και επανέλαβε το αίτημά του για “αναπαράσταση στο χώρο του σπιτιού με την παρουσία του”, αφού κάτι τέτοιο “θα έδινε πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που ίσως προέκυπταν και επί τόπου”.

Αποκαλύπτοντας ένα στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει επιπλέον οπτική στις έρευνες για τη δολοφονία της Καρολάιν, είπε πως, ο ίδιος έγινε δέκτης της πληροφορίας ότι, “κάποιος από το ζευγάρι πήγε μαζί με κάποιον άλλον του άλλου φύλου στην Κρήτη για να νοικιάσει ένα σπίτι”. Το εν λόγω ταξίδι έγινε 10 ή 12 Απριλίου, περίοδο που περίοδο που δεν μπορούσε να ταξιδέψει κανείς λόγω καραντίνας. “Το πρόσωπο που πήγε εκεί ήταν ταραγμένο και τελικά δεν νοικιάστηκε το σπίτι”, είπε ο κ. Κατερινόπουλος, επικαλούμενος την περιγραφή του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος αναγνώρισε τον Μπάμπη ή την Καρολάιν, μετά τη δολοφονία.

pilotos apologia

“Το κίνητρο που εμφανίζει, εγώ δεν το πιστεύω”

“Αυτή η πληροφορία που έφτασε σε μένα, μπορεί να έφτασε και στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμώ ότι όπως την έδωσε σε μένα, την έδωσε και στις Αρχές”, συμπλήρωσε χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος από τους δύο βρέθηκε στην Κρήτη. “Το πρόσωπο αυτό έχει πρόσωπο, τηλέφωνο, messenger”, ανέφερε για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και σχολίασε πως “η ανάκριση είναι μυστική κι αν έχει πάει, καλώς έκανε και δεν ακούστηκε”.

“Το να φτάσει κάποιος εκεί και τόσο μακριά, καταδεικνύει το πρόβλημα στη σχέση”, εκτίμησε, τονίζοντας πως “θα πρέπει να εξεταστεί το στοιχείο, αφού δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει”. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία, απάντησε πως “κι ένας πρωτοετής δεν θα δεχτεί ότι έγινε εν βρασμώ. Αυτός μπορεί να λέει ό,τι θέλει” και διερωτήθηκε “δεν θα πρέπει να ψαχτούν;”. “Το κίνητρο που εμφανίζει, εγώ δεν το πιστεύω”, ξεκαθάρισε, εξηγώντας πως “η υπόθεση έχει φύγει από την Αστυνομία, είναι πια στην ανάκριση”.

pilotos 34

Γλυκά Νερά – Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.: Μετά την Καρολάιν, ήταν τεράστιος ο κίνδυνος και για το παιδί

Να μη δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζήτησε ο Α. Κασιμάτης, ο οποίος εκτίμησε πως ο κίνδυνος θα είναι τεράστιος για το παιδί. «Το παιδί δεν θα είναι καλό να μεγαλώσει με την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN. Ο ίδιος επεσήμανε πως ο κίνδυνος ήταν τεράστιος για το παιδί και σημείωσε πως ήταν ειδεχθής επιλογή η πράξη του στραγγαλισμού της Καρολάιν.

«Δεν με απασχολεί τόσο το πως θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, αλλά το ότι κατάφερε να επιβιώσει. Η γνώμη μου είναι ότι μετά την Καρολάιν και μετά το σκυλάκι, ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και για το παιδί. Κάποιος άνθρωπος που βιώνει το πέρασμα στην πέρασμα στην πράξη του εγκλήματος, ουσιαστικά μεταφέρει ένα τεράστιο ποσό εξωστρεφόμενης επιθετικότητας στο πρόσωπο που θανατώνει». Επιπρόσθετα, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία σημείωσε πως ο πιλότος φοβόταν μην ανοίξει η Καρολάιν το στόμα της και υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, «είχε διάθεση να ελέγξει από κάθε πλευρά οτιδήποτε έλεγε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ