Σοβαρές ζημιές από το σεισμό στη Θεσσαλία Κύριο

Σοβαρές ζημιές σε παλιά σπίτια, αλλά και σε σχολεία, εντοπίζονται μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ. Κατά πληροφορίες από τοπικά μέσα σημαντικές ζημιές έχει υποστεί από το σεισμό το δημοτικό σχολείο Δαμασίου.

Εκεί βρίσκεται ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κοκουρας, ο οποίος ανέφερε στο thesaliatv.gr πως έχουν πέσει και παλιά σπίτια στο χωριό, ενώ οι μαθητές πρόλαβαν και βγήκαν όλοι στον αύλειο χώρο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Θυμίζουμε ότι η εστία του σεισμού βρίσκεται κοντά στο Δαμάσι, ενώ συνεχίζονται ισχυροί μετασεισμοί.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα προκάλεσε κατολισθήσεις στον δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας στη Μελούνα και σε δρόμο στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άνδρες τις πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με οχήματα μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να ελέγξουν για ζημιές. Παράλληλα έχει απογειωθεί ελικόπτερο προκειμένου να κάνει εναέρια επιτήρηση.

Ο Νίκος Γάτσας, δήμαρχος Ελασσόνας σημείωσε στην ΕΡΤ ότι στο Μεσοχώρι έπεσαν σπίτια. Είπε ότι η κατάσταση στα νεότερα σπίτια είναι ελεγχόμενη και οι φθορές είναι σε παλαιότερα κτίρια.

Νέες πληροφορίες λένε ότι απεγκλωβίστηκε ο άνθρωπος που είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι.

Ο σεισμός 6,0 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 με προκαταρτικό επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 7,8 χιλιόμετρα.

Τα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ