Σωματεμπορία: Τέλος στο μαρτύριο 19χρονης

Τέλος στο μαρτύριο, που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια με θύμα εμπορίας ανθρώπων, μια 19χρονη κοπέλα από τη Ρουμανία, έδωσαν με την επέμβασή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συνέλαβαν για σωματεμπορία 31χρονο, επίσης από τη Ρουμανία, την ώρα που ο τελευταίος οδηγούσε δια της βίας την «όμηρο» από διαμέρισμα σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας για να συνευρεθεί ερωτικά με πελάτη του κακοποιού. Ο 31χρονος Ρουμάνος, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, κατηγορείται ότι μαζί με 33χρονη Ρουμάνα, παγίδευσε το άτυχο κορίτσι στην πατρίδα του με υποσχέσεις ότι στην Αθήνα θα της έβρισκε αξιοπρεπή εργασία και θα κέρδιζε πολλά.

Όταν όμως η κοπέλα έφθασε στην πρωτεύουσα ξεκίνησε και ο εφιάλτης της. Της άρπαξε όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την εγκατέστησε αρχικά σε ξενοδοχείο του κέντρου και στη συνέχεια σε διαμερίσματα. Από εκεί και πέρα με απειλές την υποχρέωνε να συνευρίσκεται με πελάτες είτε σε ξενοδοχεία είτε σε οίκους ανοχής όπου την μετέφερε ο ίδιος, αρπάζοντας όλες τις εισπράξεις. Τώρα, η άτυχη κοπέλα, που παγιδεύτηκε ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, επουλώνει τις πληγές της ως θύμα εμπορίας μέχρι να υλοποιηθεί ο ασφαλής επαναπατρισμός της. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 31χρονος Ρουμάνος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, παραβίαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

trafficking

Σωματεμπορία: Αναζητείται η 33χρονη

Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και 33χρονη αλλοδαπή, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, αναφορικά με 19χρονη παθούσα που συνιστά θύμα εμπορίας με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της και μετά από διεξοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης κατελήφθη ο κατηγορούμενος να μεταφέρει το θύμα από διαμέρισμα σε ξενοδοχείο της περιοχής του κέντρου των Αθηνών με σκοπό να πραγματοποιήσει ερωτικό ραντεβού, όπου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα της παθούσας και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 10 γραμμαρίων. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», λέει η Αστυνομία «ο κατηγορούμενος προ διετίας είχε προσεγγίσει την 19χρονη στη χώρα καταγωγής τους και με ψευδείς υποσχέσεις, την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του στην Ελλάδα.

Μόλις αφίχθησαν στη Ελλάδα ο 31χρονος παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εγκατέστησε αρχικά σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών και μετέπειτα σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα. Στη συνέχεια και σε καθημερινή βάση την μετέφερε σε οίκους ανοχής, ξενοδοχεία και οικίες, για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού που αυτός είχε κανονίσει, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων της, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση της. Στην παθούσα παρέχεται αρωγή και προστασία, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται η 33χρονη συνεργός του.

 

trafficking1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ