Σήφης Βαλυράκης: Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία

Την πόρτα του τμήματος Ανθρωποκτονιών θα περάσει σήμερα ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην εκπομπή «Φως στο τούνελ». Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης θα καταθέσει σήμερα ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην εκπομπή «Φως στο τούνελ». «Η νέα μαρτυρία που κατατέθηκε συνιστά απόδειξη ότι πίσω από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπάρχει εγκληματική πράξη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο βρέθηκε και νέος μάρτυρας που επιβεβαιώνει τα όσα είπε στην εκπομπή ο πρώτος μάρτυρας για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Υπήρξε νέος μάρτυρας που επιβεβαίωσε όσα είπε ο πρώτος μάρτυρας. Δήλωσε ότι είδε να χτυπούν τον Σήφη Βαλυράκη. Επιβεβαιώνει την θεωρία περί εγκληματικής πράξεως. Οι δύο μάρτυρες πρέπει να ήταν κοντά ο ένας στον άλλον, χωρίς να γνωρίζονται, σε απόσταση 300 μέτρων. Ήταν στην στεριά και ψάρευαν. Το είδαν απέξω το συμβάν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, ο μάρτυρας άργησε να καταθέσει, γιατί όπως ισχυρίστηκε, είχε προβληματιστεί από την συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας στον πρώτο μάρτυρα. «Ο μάρτυρας έλεγε ότι δεν καταθέτει στην Έρετρια γιατί φοβάται. Και ήθελε χώρο ασφαλή και προσβάσιμο να πάει να καταθέσει».

«Εξαρχής είχα την αίσθηση ότι υπήρξε κάποια εγκληματική πράξη, χωρίς να θέλω να χαρακτηρίσω σε ποιο βαθμό. Ανατρέπεται η αρχική θεωρία περί αυτοτραυματισμού. Ότι έπεσε ο Βαλυράκης και χτύπησε στην προπέλα του. Αυτό είχε ήδη ανατραπεί από την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Αυτή η κατάθεση του μάρτυρα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εγκληματική πράξη», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Ακόμη, σύμφωνα με τον δικηγόρο αλλά και την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση.

Δείτε τι είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο μάρτυρας: 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ