Σήφης Βαλυράκης: «Δέχομαι απειλές», «τον σκότωσαν με τον γάντζο» – Όσα αποκαλύπτει ο μάρτυρας «κλειδί»

Καταιγιστικές οι εξελίξεις γύρω από το «θρίλερ» που εξελίχθηκε με την υπόθεση του θανάτου στη θάλασσα της Ερέτριας, του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, απειλές προκειμένου να μην μιλήσει ισχυρίζεται πως δέχεται ο μάρτυρας «κλειδί» της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, «δεν ήμουν μόνο εγώ, ήταν και άλλοι… Τώρα ο άλλος κρύβεται γιατί ο άνθρωπος απειλήθηκε ότι θα τον καταστρέψουν αν μιλήσει.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές, απάντησε καταφατικά: «Και από το λιμεναρχείο ακόμα… Να λάμψει η αλήθεια ρε παιδιά, πώς το λένε;

Σημειώνεται, ότι ο βασικός μάρτυρας για το συμβάν, υποστηρίζει πως βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας, σχεδόν 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην βουλευτής. Ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν παρών, όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος – όπως είπε – στη θάλασσα.

Πρόκειται για τον αυτόπτη μάρτυρα, που παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς που ισχυρίζεται ότι δέχεται, κατονόμασε τους δύο ψαράδες που έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας σε ανωμοτί κατάθεση, ως βασικοί ύποπτοι της υπόθεσης.

«Τον έφεραν δύο στροφές και τον κοπάνησαν…»

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας «κλειδί» περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο αναφέρει ότι οι ύποπτοι πλησίασαν και χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη.

«Λογομάχησαν. Τον έφεραν δύο στροφές από το σκάφος, γκαζωμένοι αυτοί και μετά τον κοπανήσανε με το κοντάρι, αυτό που λέμε εμείς το ‘γάντζο’. Ο ένας εμπλέκεται, ο άλλος ήταν σκυμμένος, δεν πήρε καμία θέση, Κάτι πολέμαγε να φτιάξει, ήταν σκυφτός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αυτόπτης μάρτυρας, όταν είδε το καΐκι να πλησιάζει το κόκκινο σκάφος του πρώην υπουργού, υπέθεσε ότι οι ψαράδες πήγαιναν να του κάνουν σύσταση, θεωρώντας ότι ο άτυχος άνδρας ήταν ψαροντουφεκάς, που παρανόμως ήθελε να κλέψει τα αλιεύματα από τα δίχτυα τους, κάτι που συμβαίνει συχνά στην περιοχή. Η εξέλιξη όμως της λογομαχίας, ήταν τραγική για τον Σήφη Βαλυράκη, όπως λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Υπέθεσα ότι αυτό το πράγμα πάνε να του κάνουν. Ουρλιάζανε ‘φύγε ρε, τι δουλειά έχεις εδώ πέρα, δεν το ξέρεις ότι απαγορεύεται;’»

Ερωτηθείς πόσες φορές τον χτύπησαν, απάντησε «Το κοντάρι ανεβοκατέβηκε 3-4 φορές. Την ώρα που έπεσε ο Βαλυράκης μέσα στη θάλασσα, κάνανε ανάποδα και φύγανε. Το σκάφος εντωμεταξύ του Βαλυράκη, κινούταν, όχι σε μεγάλη ταχύτητα, ελαφρώς».

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Φωτάκη, ο ένας εκ των δύο του κατάφερε με δύναμη δύο δυνατά – τουλάχιστον – χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά, ο άτυχος πρώην βουλευτής έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες

Σύμφωνα με το πρόσωπο «κλειδί», δεν ήταν ο μόνος που είδε τι συνέβη στον Σήφη Βαλυράκη. Ωστόσο, οι υπόλοιποι δεν μιλάνε.

«Δεν είναι ότι το είδα μόνο εγώ. Και η γυναίκα που ήταν στην ξαπλώστρα ξαπλωμένη πρέπει να το είδε. Και ο άνθρωπος αυτός που τον είχανε «τσιλιαδόρο» για να βγάζουνε θαλασσινά το είδε. Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά δεν μιλάνε οι άλλοι.

Ο μάρτυρας δηλώνει πως ήταν διατεθειμένος από την αρχή να περιγράψει το τι προηγήθηκε του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά όχι στη λιμενική αρχή της Χαλκίδας.

Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο, έδωσε κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα στο τμήμα δίωξης ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ