Σεισμός Ελασσόνα ζημιές: Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες

Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. Την καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούν μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

«Έχουμε δώσει εντολή και τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, που είναι στην Καρδίτσα, μεταβαίνουν στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή και τόνισε: «Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι παρά τις υλικές ζημιές, δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα θύματα». Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε άμεσα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Ζημιές από τον σεισμό Ζημιές από τον σεισμό Κατεστραμμένο σπίτι μετά από σεισμό

Σεισμός Ελασσόνα: Ζημιές στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κατολισθήσεις στην περιοχή Καστράκι αλλά και στην Εθνική Οδό Λάρισας- Ελασσόνας. Παράλληλα έχουν πέσει βράχια στο δρόμο Λάρισα-Ελασσονα στη Μελούνα. Μηχανήματα σπεύδουν στα σημεία.

Έχει γίνει διασπορά όλων των πυροσβεστικών οχημάτων και δυνάμεων της ΕΜΑΚ. Την ίδια ώρα και ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς ετοιμάζεται να απογειωθεί στην περιοχή της Λάρισας για επιτήρηση από αέρος και το πλήρωμα του αν δει ζημιές από τον σεισμό να το αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για ζημιές ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να έχουν πέσει σπίτια. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές έχουν προκληθεί και από την κατάρρευση καμπαναριών στον Τύρναβο ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε τοίχος σε σχολείο στον οικισμό Δαμάσι. Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης τόνισε πως τα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου Αμπελώνα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ