Σεισμολόγοι: Είναι νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι

«Είναι νωρίς ακόμα» τόνισε ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης στο ερώτημα αν η σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία ήταν ο κύριος σεισμός

«Φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία» βλέπει ο σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, ο οποίος έκανε δηλώσεις λίγη ώρα μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα και είχε επίκεντρο την Ελασσόνα και τον Τύρναβο. 

«Στις 12:16 είχαμε μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» επισήμανε ο κ. Καραστάθης και επιβεβαίωσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χώρου το κατάλαβε». Όπως είπε για παράδειγμα, υπάρχουν αναφορές από Πρέβεζα και Κιάτο μέχρι και την Αθήνα. 

Όπως είπε, «προκάλεσε εκτός από ανησυχία και βλάβες λόγω της εγγύτητάς του σε αστικά κέντρα», ενώ σημείωσε πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για το γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου». 

«Μέχρι στιγμής έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία» σημείωσε επίσης και υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή, το παρακολουθούμε».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν μπορούμε να μιλήσουμε για τον κύριο σεισμό, ο κ. Καραστάθης απάντησε πως «ακόμα είναι νωρίς», ωστόσο, εξήγησε, «τα στοιχεία της περιοχής αυτό δείχνουν».  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ