Σχολές οδηγών lockdown 2021: Διαμαρτυρία με ΙΧ από ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές

Μεγάλη κινητοποίηση, με βασικό αίτημα την οικονομική ενίσχυση τους ώστε να επιβιώσουν, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και εκπαιδευτές. Όπως τονίζουν είναι εδώ και μήνες κλειστοί, με εντολή της κυβέρνησης και λόγω της πανδημίας, τα έσοδα τους είναι μηδενικά, τα έξοδα τρέχουν, και οι ενισχύσεις που έχουν λάβει μέχρι τώρα δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές.

Σύμφωνα με το GRTimes, αυτήν την ώρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες σχολών οδηγών από πάρα πολλές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ακόμη και από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σε λίγη ώρα με τα αυτοκίνητά τους θα σχηματίσουν μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή προκειμένου να κατευθυνθούν αρχικά προς το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου αναμένεται να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους ενώ στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν την αυτοκινητοπομπή μέχρι το ΥΜΑΘ.

Το 30% των σχολών οδήγησης κινδυνεύει με λουκέτο

Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος.

Ο κ. Γρέντζεος σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ TV, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου υπογράμμισε τη ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εξηγώντας ότι τον τελευταίο χρόνο οι σχολές οδηγών έχουν λειτουργήσει μόλις τέσσερις μήνες.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έμειναν εκτός των επιστρεπτέων προκαταβολών και, όπως εκτίμησε, ενδεχομένως να αποκλειστούν και από την επιδότηση των παγίων δαπανών αν δεν ενταχθούν σε αυτήν οι αυτοαπασχολούμενοι, κατηγορία στην οποία ανήκει το 90% του κλάδου. Εκτίμησε δε, πως είναι πιθανό το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου να μην καταφέρουν να ανοίξουν καν, λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το άνοιγμα των σχολών οδηγών, αφού τα μαθήματα οδήγησης γίνονται με ραντεβού, που μπορούν εύκολα να ιχνηλατηθούν, ενώ λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

amaxia1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ