Σαρώνει την Κρήτη η ΕΛΑΣ: Μετά το Ρέθυμνο, βρήκε 2.370 δενδρύλλια κάνναβης στα Χανιά

Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, εντοπίστηκαν 2.370 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας και ομάδες από την ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ, επιχείρησαν και εντόπισαν τις πέντε φυτείες με συνολικά 2360 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου.

Πλησίον του χώρου μίας φυτείας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «Πλήρη εγκατάσταση εξοπλισμού υδροπονικής καλλιέργειας, δέκα δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1μέτρου, ένα αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα και μαχαίρι».

Στους χώρους των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και σε μία από αυτές βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγια. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των λοιπών δραστών είναι σε εξέλιξη ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

11 φυτείες κάνναβης στο Ρέθυμνο

Νωρίτερα σήμερα, εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 525 δενδρύλλια κάνναβης στο Ρέθυμνο, αποτέλεσμα συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Επίσης, συνελήφθησαν δυο Έλληνες για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.

Οι επιχειρήσεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με τη συμμετοχή ομάδων της ΟΠΚΕ και των ΤΑΕ, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό, σε διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου, 11 φυτειών με συνολικά 525 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου.

Σε μία από τις φυτείες εντοπίσθηκαν να περιφέρονται οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο οίκημα το οποίοι χρησιμοποιούν από κοινού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «1 πιστόλι με γεμιστήρα, 346 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 600 κάλυκες, 25 γραμμάρια κάνναβης, 1 μαχαίρι και δύο ανιχνευτές χρυσού».

Επίσης στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ