Σαρηγιάννης: «Όχι» στο Πάσχα στο χωριό, για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι

Καμία χαλάρωση των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα και μετακίνηση από νομό σε νομό δεν θέλει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πώς έτσι θα διασφαλιστεί ένα καλό καλοκαίρι. 

Αρνητικός στο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, άρα δηλαδή να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 είπε «να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε» και συμπλήρωσε πώς «θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις κ.λπ. και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test» καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή βρισκόμαστε στην αρχή μίας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική ενώ στην Θεσσαλονίκη θα είναι πιο ήπια.

Ακόμη, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έχει στα χέρια του η αποσυμπίεση στις ΜΕΘ θα είναι ορατή προς το τέλος του μήνα.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, κάτι που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε ο καθηγητής και εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορονοπάρτι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ