Σάλος με τις δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου: Χαρακτήρισε τα ΑμεΑ «σακατεμένους» [βίντεο]

Σάλο έχουν προκαλέσει οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, για συμπολίτες μας με αναπηρία.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης στις 20 Νοεμβρίου για την επιχείρηση Ύδρευσης και Ηλεκτρισμού Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ), έγινε μια συζήτηση να προσληφθούν σε αυτή μέσω ΟΑΕΔ άτομα με ευπάθειες και ΑμεΑ και ανθρώπους που είναι κοντά στη σύνταξη. Τότε ο δήμαρχος, ο οποίος είναι και πρόεδρος όχι μόνο της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης στο νησί αλλά και όλων των υπολοίπων, αντέδρασε, λέγοντας: «Αυτό το μπάχαλο της επιχείρησης θέλεις εσύ, έτσι; Να πάρουμε επιδοτούμενους, να πάρουμε ανθρώπους άσχετους να δουλεύουν ένα διάστημα και να φεύγουν μετά, να μην έχουν επιμέτρηση, να μην έχουμε οργάνωση στο τμήμα και περιμένεις να πάμε μπροστά, έτσι;. Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με αυτούς θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ;».

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του OPEN TV από τη Ζάκυνθο όταν ο δήμαρχος αντιλήφθηκε τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, είπε πως ο χαρακτηρισμός δεν αφορούσε στα ΑμεΑ, ωστόσο πρόκειται για απρεπή έκφραση, ακόμη και εάν αφορούσε στις ευπαθείς ομάδες ή τους συνταξιούχους. Όπως ανέφερε επίσης ο ανταποκριτής του OPEN, υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει για το ζήτημα και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Ζακύνθου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ