Σάκης Αρναούτογλου: Σάββατο με βροχές, μπόρες και καταιγίδες, πότε φτιάχνει ο καιρός

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (15/5) από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της δημοσίας τηλεόρασης προσθέτει πως θα έχουμε περάσματα από μπόρες, βροχές και καταιγίδες, ενώ τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα επηρεαστεί η χώρα, όπου το πρωί θα υπάρχει συννεφιά που θα πυκνώσει γρήγορα, κυρίως στη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα έχουμε βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τα εν λόγω φαινόμενα είναι πιθανό να είναι έντονα. Τα φαινόμενα θα ξεκινούν από τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και θα εκτείνονται βορειότερα.

Μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι, αυτά τα φαινόμενα να κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, εξαιρουμένης της Θράκης. 

Από την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και από την υπόλοιπη ανατολική και βόρεια Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία και αυτήν τη φορά μέχρι και την Θράκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το απόγευμα.

Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Κάποιες από τις μπόρες ενδέχεται να επηρεάσουν τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τις βραδινές ώρες, ενώ την Κυριακή θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες, αλλά δεν θα κρατήσουν όλη την ημέρα, παρά μόνο τις θερμές ώρες, με τον καιρός εκεί να βελτιώνεται και πάλι από το απόγευμα. Ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος την προσεχή Δευτέρα, ενώ το ίδιο καλός θα είναι και την Τρίτη.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ