Σάκης Αρναούτογλου: Ο Μάρτιος θα μπει με ανοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου χωρίς ωστόσο να προκαλεί ανησυχία αφού δεν θα είναι κάτι το εντυπωσιακό. 

Με «ανοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα» του καιρού θα υποδεχτούμε τον Μάρτιο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου.

Με βάση της πρόγνωσή του ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα κινηθούν προς την χώρα μας ρίχνοντας την θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας, ωστόσο όπως σπεύδει να σημειώσει δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο αφού η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι περίπου της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή. 

«Δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το εντυπωσιακό» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πώς ο καιρός προφανώς δεν θα έχει καμία σχέση με την πρόσφατη κακοκαιρία. 

«Η θερμοκρασία από τους 20 βαθμούς το Σάββατο, θα πέσει στους 12 με 14. Θα κρυώσει δηλαδή ο καιρός αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο» είπε χαρακτηριστικά. 

Αυτή η πτώση θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα και η διαφορά θα είναι αισθητή σε σχέση με το Σάββατο εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ανοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα». 

Από πλευράς φαινομένων θα υπάρξουν κάποιες βροχές στα  ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής, κάποιες αξιόλογες βροχές δεν αποκλείονται επίσης και στα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες και στην Βόρεια Εύβοια αλλά και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς. 

Τέλος, ενισχυμένοι θα είναι και οι βοριάδες στο Αιγαίο οι οποίοι την Δευτέρα θα αγγίζουν τα 7 τοπικά και 8 μποφόρ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ