Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη Εβδομάδα με 30αρια και τοπικές μπόρες στα ορεινά

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου και η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου. 

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός το Πάσχα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι. Ήδη, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του παραθέτει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα η οποία φαίνεται να ξεπερνά και τους 30 βαθμούς Κελσίου και αγγίζει τους 31 βαθμούς την Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο.

Βέβαια, βάσει των στοιχείων του πίνακα, οι κάτοικοι στα ορεινά, τα παράκτια και τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα, θα πρέπει να υπολογίσουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα Μ.Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα είναι πιθανές και τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!
Στον…

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

Αστεροσκοπείο: Θα σπάσουν θερμοκρασιακά ρεκόρ;

Για θερμές αέριες μάζες που αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα κάνει λόγο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr που τοποθετεί τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές ακόμη υψηλότερα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από τη Μ. Πέμπτη 29/04 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο (πίνακας 1) και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (πίνακας 2), όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

record1

record2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ