Σάκης Αρναούτογλου: «Καυτό» το επόμενο τετραήμερο – Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας

Το έντονο κύμα ζέστης θα παραμείνει και το επόμενο τριήμερο-τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από την Κυριακή και όσο προχωρούμε προς τη Δευτέρα και τις αρχές της επόμενης εβδομάδα, αυτό το κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει πως αύριο Πέμπτη θα έχει ηλιοφάνεια το πρωί, αλλά και αφρικανική σκόνη ως το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει θολούρα, κυρίως στα πιο δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα.

Το μεσημέρι θα συννεφιάσει κατά τόπους στην ενδοχώρα, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη. Η πιθανότητα να σημειωθεί κάποια μπόρα, πολύ μικρής διάρκειας, είναι πολύ μικρή, ίσως να υπάρξει στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα φθάσει ως και τους 40 βαθμούς (στη Θεσσαλία), τις μεσημβρινές ώρες.

fhghk.png

Στην Αττική και την Αθήνα θα έχει λιακάδα, ίσως με τοπικές συννεφιές στα βορειότερα τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 25 ως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα έχει επίσης λιακάδα και ίσως τοπικές νεφώσεις στα βουνά και τα μεγάλα υψόμετρα όπου ενδέχεται να ψιχαλίσει για λίγο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 ως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με αυτό της Πέμπτης. Τις απογευματινές ώρες θα έχουμε κάποια σύννεφα στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Στα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πρέπει να βγάλει κάποια παρωδική βροχή με τη μορφή μπόρας ή και κάποια μεμονωμένη -μικρής έκτασης και έντασης- καταιγίδα, κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή οι θερμοκρασίες δεν θα αλλάξουν εν συγκρίσει με αυτές της Πέμπτης.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει καλά, αλλά υπάρχεις ενδείξεις ότι κυρίως από αργά το απόγευμα, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα καταστεί άστατος και εκτός από τα ορεινά δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες και καταιγίδες και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την έλευση της καιρικής αστάθειας, η θερμοκρασία θα πέσει 1-2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και 3-4 από το απόγευμα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πολύ μικρή ως ανεπαίσθητη.

Ο καιρός θα ξεκινήσει καλά και τη Δευτέρα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση της αστάθεια τους καιρού στα ηπειρωτικά, κεντρικά και τα βόρεια, με κάποιες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τη Δευτέρα θα έχουμε μια ακόμη πιο ανεκτή ζέστη, περισσότερη δροσιά στα πιο ανατολικά-βορειοανατολικά, με την πιο υψηλή θερμοκρασία (35 βαθμοί) να σημειώνεται στη δυτική Στερεά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας θα διατηρήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από το Σάββατο θα αρχίσουν να αραιώνουν και από την Κυριακή θα αρχίσουν να υποχωρούν. Από τη Δευτέρα και μετά, αυτή η υποχώρηση θα είναι ολοένα και πιο αισθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ