Σάκης Αρναούτογλου: Καιρική ανάπαυλα το Σαββατοκύριακο, από Τρίτη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρική ανάπαυλα το Σάββατο και την Κυριακή, από την Τρίτη αρκετό κρύο στις βόρειες περιοχές της χώρας. Το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αστάθεια στα δυτικά της χώρας αλλά πολύ μικρότερης έντασης για το πρωί του Σαββάτου προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως σημειώνει κάποια φαινόμενα θα έχουμε στις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου, ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Ο πιο άστατος καιρός θα εντοπιζεται νωρίς το πρωί στην περιοχή του Έβρου στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη. Επίσης μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι στα δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, στη ΝΑ Στερεά, στην Αττική και την κεντρική και νότια Εύβοια θα έχουμε βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου του και μετά ο καιρός θα ανοίξει σε όλη την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα κάποια σύννεφα θα επιμείνουν στη Θράκη στην αν. Στερεά τη Φθιώτιδα, νότια Εύβοια και Σποράδες, θα παραμείνει κάπως άστατος ο καιρός με τοπικά φαινόμενα, αλλά από τις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε μπόρες και βροχές με τοπικές καταιγίδες.

Από το βράδυ και μετά τα φαινόμενα θα κοπάσουν και στην υπόλοιπη ελλάδα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός.

Στην Αττική και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρώτο μισό του Σαββάτου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες όπως από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενούν. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές συννεφιές και ομίχλες, αλλά και ήλιο αρκετό. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Την Κυριακή το πρωί από τη Σάμο έως και το Καστελόριζο ο καιρός θα είναι άστατος. Στην υπόλοιπη χώρα χωρίς φαινόμενα έως το απόγευμα. Από εκεί και μετά νέες βροχές στα Δυτικά.

Τη Δευτέρα θα έχουμε επίσης βροχές στα Δυτικά ΒΔ της χώρας, στο ΒΑ Αιγαίο, τις Κυκλάδες, έως και την Κρήτη.

Την Τρίτη θα έχουμε κακοκαιρία στη χώρα με χιονοπτώσεις στη δυτική μακεδονία το βράδυ της Τρίτης. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στη δυτική Μακεδονία στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά θα πέσει η θερμοκρασία και θα κάνει περισσότερο κρύο στις βορειότερες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ