«Σαχάρα» η Ελλάδα: Οι 8 περιοχές με θερμοκρασίες έως 42,1 – Ανάλυση Αστεροσκοπείου Αθηνών

«Κόκκινο» χτύπησε η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας την Πέμπτη (23/6), με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 42 Βαθμούς, αφού ο καιρός παρουσίασε ένα ακραίο κύμα ζέστης.

Συγκεκριμένα, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας το θερμόμετρο έγραψε 42.1 Βαθμούς Κελσίου, αλλά και πολλά άλλα σημεία της επικράτειας έγιναν καμίνι.

Όπως αναφέρει το meteo, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς με την μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42.1 βαθμοί Κελσίου).

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στον χάρτη που τον ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας καθώς και η ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών.

Σημειώνεται ότι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την υπόλοιπη χώρα, λόγω των ψυχρότερων αερίων μαζών, των νεφώσεων και των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων στις περιοχές αυτές.

meteo1

meteo2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ