Ρόδος: Κρέμασαν πινακίδα κατά των εμβολιασμών και των μέτρων προστασίας σε ιερό ναό

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός στη Ρόδο, όπως ξεκαθαρίζει η Μητρόπολη, αποτελεί κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ρόδο, εξαιτίας ταμπέλας η οποία έχει αναρτηθεί σε ιδιωτικό Iερό Nαό στον Αρχάγγελο στη Ρόδο, και προτρέπει τη… μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα η πινακίδα γράφει: «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσιου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κλπ, κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας 962… Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου».

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η dimokratiki.gr, δικογραφία εις βάρος δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου και συγκεκριμένα εις βάρος ενός 66χρονου ημεδαπού κι ενός 60χρονου Αλβανού, για διέγερση της δημόσιας τάξης και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού σχημάτισαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου.

Οι αστυνομικοί κατέλαβαν την 11.30 ώρα της 6ης Ιουλίου 2021 τον δεύτερο να προβαίνει σε αυθαίρετες κατασκευές σε κίριο ιδιοκτησίας του πρώτου διαστάσεων 15 μέτρων και συγκεκριμένα επιχρίσματα με την χρήση σκαλωσιάς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Ο πρώτος είχε αναρτήσει στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου την επίμαχη πινακίδα.

Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο χώρο, επισκέπτονται πολλοί πιστοί από το νησί της Ρόδου αλλά και τουρίστες.

Επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου σε κάθετη επαρχιακή οδό υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες που οδηγούν στον ναό.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της κατέστησε απολύτως σαφές ότι η φερόμενη ως Ιερά Μονή Οσίου Παϊσίου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι σχετικές πράξεις ιδρύσεως δημοσιεύονται εξάλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Rodos naos epigrafi 1

Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει πως ο ναός είναι κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Σε κάθε περίπτωση η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ξεκαθαρίζει πως ο Nαός είναι κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν είναι Μονή που υπάγεται στη Μητρόπολη.

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός, όπως διευκρινίζει η Μητρόπολη, οικοδομήθηκε χωρίς να υφίσταται άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Η λειτουργία του παραμένει ζήτημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δεν έχει σχέση και με την διαχείρισή της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ιδιοκτήτης της Μονής δεν είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος τεχνίτης κατέθεσε ότι μετέβη στο σημείο μόνο για να βοηθήσει στις εργασίες του μοναστηριού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ