Πυροβολισμοί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Ενδο-οπαδική κόντρα «βλέπει» η αστυνομία

Συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού εκτιμά η αστυνομία πως ήταν οι πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οπαδική κόντρα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού «βλέπει» η Αστυνομία όσον αφορά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από φαρμακείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με θύμα οπαδό του ΠΑΟ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων δεν προκύπτει το κίνητρο της συμπλοκής. Ωστόσο, από την «κεντρική εικόνα» που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό προκύπτει ως πιθανότερη εκδοχή το κίνητρο να είναι η «ενδο-οπαδική» κόντρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τέσσερις δράστες και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί λίγες ημέρες πριν τη συμπλοκή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αφορμή οπαδικά θέματα.

Πάντως, το κίνητρο για τους πυροβολισμούς αναφέρεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με μία σχετική επιφύλαξη, καθώς κανείς δεν είναι βέβαιος για το κατά πόσο μπορεί να υπήρχαν και βαθύτερα αίτια για τη συμπλοκή.

Στελέχη της Ασφάλειας εκφράζουν την εκτίμηση ότι οι δράστες δεν έστησαν ενέδρα στο θύμα με σκοπό να τον πυροβολήσουν αλλά ότι τον σταμάτησαν έξω από το φαρμακείο για να τον χτυπήσουν ή να τον εκφοβίσουν.

Το συμβάν όμως πήρε άλλη τροπή, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δράστες να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα την 9η Σεπτεμβρίου, με την Αστυνομία να εκδίδει σήμερα Τετάρτη επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών και Οι συλλήψεις έγιναν χθες Τρίτη σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Γλυφάδας, του Αμαρουσίου και του Ζωγράφου.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπρόσθετα, κατά την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη Ελλήνων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την σύλληψη τους οι τρεις Έλληνες, αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε χωρίς όμως να το καταφέρει.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ