Πυρόπληκτα ζώα Γαλάτσι: Ραγίζουν καρδιές οι σκύλοι που περιμένουν τους ιδιοκτήτες τους

Πυρόπληκτα ζώα Γαλάτσι: Εικόνες από το καταφύγιο που οργάνωσαν οι εθελοντές

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που ‘επληξαν ολόκληρη τη χώρα μας άφησαν πολύ σκληρές εικόνες πίσω τους. Εκτός από τις καμένες περιουσίες και τα αφανισμένα δάση, είναι και τα τετράποδα θύματα της φωτιάς. Σκύλοι που δεν κατάφεραν να σωθούν, που χάθηκαν ή που αμελήθηκαν κατά τη διάρκεια των πύρινων μετώπων βρίσκονται ασφαλής χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών που έσπευσαν από τις πρώτες ώρες να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα. Δημιουργήθηκε έτσι ένα νέο καταφύγιο ζώων, για τους πυρόπληκτους σκύλους και γάτες στο Γαλάτσι, στο χώρο του παλιού λατομείου.

Εκεί μεταφέρθηκαν εξαρχής κάποια από τα ζώα είτε από εκκενώσεις καταφυγίων τα οποία απειλούνταν από τις φλόγες, είτε ζώα που βρέθηκαν στις περιοχές που χτυπούσε η φωτιά, σε αυλές σπιτιών, στους δρόμους. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας Γαλατσίου, Πετρούλα Παπαγεωργίου,  μετά από παρότρυνση της κυβέρνησης και αίτημα του υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του δήμου για τη δημιουργία καταφυγίου στα Παλιά Λατομεία για τα πυρόπληκτα ζώα.

skylos fotia scaled e1628764891878pyroplikta zoa scaled e1628764621382

Τεράστια η αρωγή των εθελοντών

Οπως εξήγησε η κυρία Παπαγεωργίου την ευθύνη για τη φροντίδα των ζώων και τη διαχείριση του καταφυγίου την έχει αναλάβει η Dogs Voice, ενώ για τη δημιουργία του καταφυγίου βοήθησε ο στρατός, συνεισέφερε και η περιφέρεια, ενώ ο δήμος καθάρισε το χώρο και έβαλε τα φώτα. Σύμφωνα με την κυρία Παπαγεωργίου στο καταφύγιο στο Γαλάτσι ήρθαν για φιλοξενία 300 σκύλοι κάποιοι από τους οποίους αναμένουν τους ιδιοκτήτες τους και θα γίνει προσπάθεια για φιλοξενία και υιοθεσία. Εθελοντές φροντίζουν με κάθε τρόπο τα ζώα, ενώ οι κτηνίατροι τα περιθάλπτουν, αναμένοντας την επόμενη ημέρα…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ