Ψυρρή: Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο

Στον 3ο τακτικό ανακριτή κ. Καζαζάκη αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή οι δύο Πακιστανοί, που σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση, που δόθηκε για το ότι – όπως έγινε γνωστό – ήταν κρατούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόλις τώρα ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), οφείλεται στο ότι, όλο αυτό το διάστημα κρατούντο, για να απελαθούν, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας!

Έτσι, η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Το αρχικό σχέδιο – σύμφωνα με τις Αρχές – αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Παράλληλα, διώκεται και ο άγνωστος αρχηγός τους, που φέρεται ως «εγκέφαλος» και ζει στο Ιράν.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει ήδη προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ