Ψυχρό μέτωπο από τη Ρωσία ως την Αδριατική φέρνει την αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα

Με αναταράξεις από τη Ρωσία έρχεται το ψυχρό μέτωπο που θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα και βροχές. Αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε και στην Αττική, ενώ δεν αποκλείονται και οι βροχές. Στην Εύβοια πάλι οι βροχές θεωρούνται βέβαιες.

Με αναταράξεις από τη Ρωσία έρχεται το ψυχρό μέτωπο που θα φέρει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα και βροχές. Αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε και στην Αττική, ενώ δεν αποκλείονται και οι βροχές. Στην Εύβοια πάλι οι βροχές θεωρούνται βέβαιες.

Η ΕΜΥ για την Τετάρτη αναφέρει: «Στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου».

Για την Πέμπτη σημειώνει: «Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές».

Από την πλευρά του ο γνωστός μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος, γράφει στο ziakopoulos.blogspot.com: «Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως την Αδριατική κινείται Α-ΒΑ. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), το σύστημα αυτό, σε συνδυασμό με την απογευματινή θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη (22/9), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων στη Β-ΒΑ Ελλάδα, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΑ 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη (23/9), τοπικές βροχές αναμένονται στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο – Καρπάθιο) και η θερμοκρασία, γενικά, δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή (24/9), δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο (25-26/9), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ