Πρωτόκολλα στα πλοία: Πώς θα ταξιδέψουμε φέτος

Με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανά χείρας θα ταξιδέψουμε προς τα νησιά φέτος το καλοκαίρι. Οι ταξιδιώτες με πλοίο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και να έχουν υποβληθεί σε rapid και self test.

Μαζί με το εισιτήριο θα πρέπει να έχουμε και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό όσοι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πλοίο φέτος το καλοκαίρι για να πάμε σε κάποιο νησί.

Αυτό σημαίνει ότι δικαίωμα μετακίνησης με πλοίο θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid και self test.

Υπενθυμίζεται ότι τα πληρώματα των πλοίων υποβάλλονται ήδη σε self test, με την πληρότητα να είναι στο 55 % στα πλοία με καμπίνες και 50% στα πλοία χωρίς καμπίνες.

Οι ακτοπλόοι εκτιμούν, σύμφωνα με το Mega, ο αριθμός των επιβατών θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα. Δηλαδή με σταδιακή αύξηση στο 60- 65% και στο πικ της τουριστικής περιόδου να φτάνει το 80-85%.

Λόγω Covid -19, υπάρχει αυξημένη ζήτηση κυρίως στα δρομολόγια του καλοκαιριού σε καμπίνες, γιατί ο κόσμος θέλει να αποφύγει το συνωστισμό που παρατηρείται στα καταστρώματα.

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα δηλωσε ότι φέτος θα είναι μικρότερη η αναμονή των επιβατών για επιβίβαση στα πλοία καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών δεν θα γίνεται σε έντυπο, όπως πέρυσι, αλλά ηλεκτρονικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ