Πρωταπριλιάτικο ατόπημα Τσελέντη για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Όλα τα περιμένουμε σε αυτή την χώρα όχι όμως και από κάποιους επιστήμονες που κατέχουν θέσεις «κλειδιά» να παίζουν με τον φόβο των ανθρώπων που σχετίζεται με τις φυσικές καταστροφές, την Σαντορίνη και το ηφαίστειο.

Ο κατά τα λοιπά (α)σοβαρός Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι Άκης Τσελέντης τίμησε την Πρωταπριλιά κάνοντας ένα απίστευτο ατόπημα την ώρα που θα έπρεπε ο ίδιος (και λόγω της θέσης του) να προσέχει τι λέει, τι γράφει και τι κάνει προς όφελος των πολιτών και όχι να τους πανικοβάλλει.

Την ίδια ώρα προκαλεί πολλαπλάσια ζημιά στην χώρα και τον τουρισμό με το θέμα της Σαντορίνης που όχι μόνο το ηφαίστειο είναι ενεργό αλλά ενόψει τουριστικής περιόδου πρέπει άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ιδού η ανάρτησή του Άκη Τσελέντη

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Δυστυχώς δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο.

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.

Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους».

tselentis santorini protaprilia

Πιστεύουμε ότι ο εισαγγελέας θα παρέμβει και πως ο ίδιος θα κατευνάσει τον τρόμο που προκάλεσε στον κόσμο γράφοντας ότι ήταν πρωταπριλιάτικο «αστείο». Ως εδώ όταν παίζουμε με τους πολίτες, την ψυχραιμία τους και όσα χρόνια τώρα τραβάνε από τους «ειδικούς». Αρκεί να δει κάποιος τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του και να καταλάβει τον πανικό που προκάλεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ