Προσωρινά κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ οι 7 αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα – Απολογούνται την Τετάρτη

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους την ερχόμενη Τετάρτη οι 7 αστυνομικοί – ένας αξιωματικός και 6 αστυφύλακες – που κατηγορούνται για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα απολογηθούν στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοίμ που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20χρονου, από πυρά. Από τα πυρά, ως γνωστό τραυματίστηκε και ένας 16χρονος που βρισκόταν στο κλεμμένο όχημα, ενώ ο τρίτος συνεπιβάτης διέφυγε. Στο σημείο βρέθηκαν 38 κάλυκες.

Μέχρι την απολογία τους οι 7 αστυνομικοί – ένας αξιωματικός και 6 αστυφύλακες- θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ.

Από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη οι επτά, οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά. Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα που διερευνώνται, το Κέντρο Άμεσης Δράσης προέτρεψε τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν την καταδίωξη, όμως εκείνοι παράκουσαν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ