Προς άρση όλα σχεδόν τα μέτρα από Δευτέρα σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι η εισήγηση της Κυβέρνησης στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr. Η κυβέρνηση ζητάει να χαλαρώσουν όλα τα μέτρα στην εστίαση.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών και παρά τα σενάρια που ήθελαν να παρατείνονται για μία εβδομάδα όλα τα μέτρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει άρση όλων σχεδόν των μέτρων στην εστίαση και αλλού.

Ηεπιτροπή των ειδικών θα κληθεί εξετάσει πρόταση της κυβέρνησης για άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθήμενους, δηλαδή παράταση της απαγόρευσης ορθίων και ενδεχομένως αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι και θα γίνει η εισήγηση στην κυβέρνηση, ενώ ακολούθως αναμένεται και η σχετική επίσημη ενημέρωση.

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Χαλάρωση μέτρων

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι η εισήγηση της Κυβέρνησης στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζονται από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, προτείνεται να παραμείνει σε ισχύ μόνο η καθιστή διασκέδαση και να επιτραπεί ξανά η μουσική, να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας και να αυξηθεί ο αριθμός των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο τελευταίος λόγος ωστόσο ανήκει στους Επιστήμονες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και όποια μέτρα αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ