Προπύλαια συγκέντρωση: Κάλεσμα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, τεταμένη η κατάσταση

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κατάσταση είναι τεταμένη στο κέντρο της Αθήνας με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει περίπου δέκα άτομα και να τους ζητούν να αποχωρήσουν από το σημείο ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως στις 16.00, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Νωρίτερα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπήρχε κάλεσμα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Πάτρας, όπου πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ομάδες αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Συγκεντρωση στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα Συγκεντρωση στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα Συγκεντρωση στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα Συγκεντρωση στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κελί απομόνωσης

Σε κελί απομόνωσης, στις φυλακές Δομοκού, με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας, μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο γιος του, Έκτορας.

Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα:

“Αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα της απεργίας πείνας και να εφαρμόσουν το νόμο μεταφέροντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον μεταφέρανε στην απομόνωση.

Μόνο του, κλειδωμένο συνεχώς, χωρίς κανέναν συγκρατούμενο να τον βοηθά στα πιο απαραίτητα, στο να σηκώνεται καν.

Χούντα λατινοαμερικάνικου τύπου”.

Σημειώνεται ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί» και σύμφωνα με όσα προβλέπει κάθε σχετική διάταξη.

Έκτορας Κουφοντίνας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ