Προληπτική μεταφορά αντικειμένων από το Τατόι – «Θα επιστρέψουν όταν ο χώρος είναι ασφαλής»

Πολλά αντικείμενα, αρκετά εκ των οποίων μεγάλης αξίας, μεταφέρθηκαν προληπτικά, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, από το πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου σε ασφαλές μέρος.

Προληπτική μεταφορά ιστορικών αντικειμένων από το πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου σε ασφαλές μέρος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, παρουσία της Λίνας Μενδώνη.

Αν και η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και στη γύρω περιοχή δεν άγγιξε τον εσωτερικό πυρήνα του πρώην βασιλικού κτήματος, η μεταφορά των αντικειμένων έγινε προληπτικά.

Το έργο της μεταφοράς ανέλαβε η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως έγινε γνωστό χτες από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών πληροφόρησε ότι σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και την υπουργό, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προληπτική μεταφορά και απομάκρυνση έργων μεγάλης αξίας από το Τατόι.

Σημειώνεται ότι στο Τατόι βρίσκονται χιλιάδες κινητά αντικείμενα, όπως άμαξες, πολυτελή αυτοκίνητα, έργα τέχνης, έπιπλα – αντίκες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Μενδώνη: Πήγαν σε ασφαλές μέρος, θα επιστρέψουν όταν ο χώρος είναι και πάλι ασφαλής

«Σε πλήρη συνεργασία με τον κ. Χρυσοχοιδη και τον κ. Χαρδαλιά, έκανα αυτοψία στον χώρο του πρώην βασιλικού κτήματος και στον ιστορικό πυρήνα. Ούτε το κτήμα, ούτε ο ιστορικός πυρήνας έχουν πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η φωτιά έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην περιοχή. Είναι έξω από το κτήμα. Είναι πόνος η εικόνα αυτή», είπε σχετικά η υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε: «Συντονίσαμε μια επιχείρηση μεταφοράς κάποιων αντικειμένων για προληπτικούς λόγους. Μεταφέρθηκε ένας αριθμός αντικειμένων που ήταν ήδη αμπαλαρισμένος. Πήγαν σε ασφαλές μέρος και θα επιστρέψουν όταν ο χώρος είναι και πάλι απολύτως ασφαλής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ