Προεκλογικά παιχνίδια Κεραμέως με τους εκπαιδευτικούς: Οι υποσχέσεις, ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις

Τα προεκλογικά παιχνίδια έχει αρχίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε βάρος των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και των αποφοίτων πανεπιστημίων, που περιμένουν χρόνια τώρα με αγωνία να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις στα δημόσια σχολεία.

Η υπουργός γνωρίζει ότι απευθύνεται στο πολυπληθέστερο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων που είναι οι εκπαιδευτικοί και ξεκίνησε να τάζει «λαγούς με πετραχήλια», για μετά τις εκλογές και εφόσον κερδίσει η Ν.Δ, αφού φέτος δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να γίνουν νέοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Έτσι άρχισε να εξαγγέλλει από τώρα μόνιμους διορισμούς αφήνοντας στον «αέρα», όλα τα υπόλοιπα, όπως πότε θα γίνουν – αν γίνουν – οι μόνιμοι διορισμοί, αν θα αλλάξει το σύστημα διορισμών και με ποιες προϋποθέσεις και αν θα υπάρχει συμμετοχή του ΑΣΕΠ.

Και χτες όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πόσες είναι οι ανάγκες που καλύπτουν οι αναπληρωτές κάθε χρόνο, βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί, απέφυγε και πάλι συστηματικά να απαντήσει. Αντίθετα, υποστήριξε ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 40.000 – 45.000 αναπληρωτές καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων, ενώ δεν απάντησε πόσοι θα είναι τελικά αυτοί οι διορισμοί.

Το ίδιο έκανε και για το νέο σύστημα διορισμών που επεξεργάζεται εδώ και καιρό το υπουργείο ούτε εάν θα επαναφέρει το γραπτό διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι: H επεξεργασία νομοσχεδίων γίνεται μετά από συζήτηση. Συνεπώς, ετοιμάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών, όταν θα είμαστε στη διαδικασία να μιλήσουμε για αυτό, θα μιλήσουμε εκτενέστερα όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα.

Όλο το τελευταίο διάστημα, η υπουργός ενώ δεν παραλείπει ποτέ να αναφερθεί στους μόνιμους διορισμούς – για ευνόητους προεκλογικούς λόγους – δεν απαντά σε άλλες ερωτήσεις και περιορίζεται να τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να «φύγει» από τον θεσμό των αναπληρωτών. Όπως είπε πριν από μερικές μέρες, φέτος λόγω εκλογών δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ωστόσο οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν κανονικά.

«Φέτος θα συμπέσουν με τις εκλογές, θα γίνουν προσλήψεις κανονικά, αλλά ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με το υπουργείο Εσωτερικών και να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή και να πάμε στο καθεστώς του μόνιμου εκπαιδευτικού» προσέθεσε, σημειώνοντας μετά από μετά από 12 χρόνια, έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί για να καταλήξει ότι: «Τα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, ο στόχος μας είναι σιγά – σιγά να φύγουμε από τον θεσμό του αναπληρωτή».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ