Προειδοποίηση Αρκουμανέα για νέα μέτρα και τοπικά lockdown το καλοκαίρι

Προειδοποιήσεις για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη απηύθυνε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας για τη μετάλλαξη «Δέλτα» και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα και τοπικά lockdown μέσα στο καλοκαίρι.

Σε εγρήγορση είναι η παγκόσμια κοινότητα για τη μετάλλαξη «Δέλτα» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι το στέλεχος θα επικρατήσει τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ και μήνες, οι αρχές προετοιμάζονται για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Σε αυτόν τον προγραμματισμό περιλαμβάνονται μέτρα όπως τα τοπικά lockdown που είδαμε και κατά την περσινή τουριστική σεζόν.

«Μέσα στον Αύγουστο θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και επανέλαβε ότι «πρέπει να εμβολιαστούμε, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

«Οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, είναι πιθανόν, για να μην πω και σίγουρα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα» επισήμανε ο κ. Αρκουμανέας λέγοντας ανοιχτά ότι υπάρχει αυξημένο ρίσκο και «είναι πολύ πιθανό να δούμε τοπικά lockdown».

Άφησε επίσης ανοιχτό το «ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ