Πού βρίσκεται τώρα η φωτιά στην Εύβοια και στη Γορτυνία: Εφιάλτης για όγδοη ημέρα

Άλλη μια δύσκολη νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια, όπου μαίνεται η φωτιά για 8η μέρα με ανυπολόγιστες καταστροφές. Η ζωή στην Εύβοια δεν θα είναι ποτέ η ίδια, καθώς παρά τις όποιες ανακοινώσεις για ενισχύσεις και οικονομικά κίνητρα τίποτα δεν θα θυμίζει την Εύβοια που όλοι ξέραμε.

Αυτή την ώρα δίνεται μεγάλη μάχη στις Καματριάδες, όπου κάτοικοι και πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί, έχοντας δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη περίπου 20 μέτρων.

Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα. Τη νύχτα οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της κοινότητας Καματριάδων, τόνισε πως με το πρώτο φως της ημέρας, μας έχουν υποσχεθεί ότι θα έρθουν αεροπλάνα. Έχουμε πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής. Αν περάσει από εδώ, πάει στην Καστανιώτισσα και από εκεί στην Αιδηψό. Δεν έχει πολύ καπνό. Νομίζω ότι θα μπορέσουν να πετάξουν.

«Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές».

Σχετικά με το αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι «η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».

«Στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας εξακολουθεί να καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης, παρά το γεγονός ότι σήμερα επιχείρησαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Επιπλέον, έχει σημειωθεί αναζωπύρωση κοντά στη μονή Τσίγκου, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, «τόσο στη Δεσφίνα όσο και κοντά στη μονή Τσίγκου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ