Πόσοι πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φτάσει στην Ελλάδα

Την ώρα που η Ουκρανία φλέγεται από τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ουκρανοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των συρράξεων.

Εκτός των άλλων χωρών, πρόσφυγες από την Ουκρανία δέχεται και η χώρα μας, αλλά μέχρι στιγμής ο αριθμός είναι περιορισμένος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, Πέμπτη (3/3) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε, ότι «συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το τελευταίο 24ωρο (3/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 515 ουκρανοί πρόσφυγες.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 430
  • Από Ευζώνους: 5
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 18
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 57
  • Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αφίχθησαν ακόμη 5.

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 2.704 ουκρανοί πρόσφυγες.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και διευκολύνουμε όλους τους θυκρανούς πολίτες που έρχονται. Δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους και να έχουμε σοβαρές προσφυγικές ροές. Μέχρι στιγμής ο αριθμός είναι περιορισμένος. Έχουμε πλήρη και οργανωμένη εικόνα. Κρατάμε τα πάντα, όλα τα στοιχεία, ώστε να κάνουμε πράξη και την ασφάλεια της Ελλάδας. Γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώνει τις κατάλληλες δομές φιλοξενίας, εφόσον χρειαστούν. Συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ