Πόσα άτομα επιτρέπονται στο τραπέζι στην εστίαση

Αυξάνεται από τις 28/6 ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια. Όλες οι αλλαγές.

Αλλαγές στην εστίαση θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 28 Ιουνίου στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το πρωτόκολλο αλλάζει και πλέον στα τραπέζια σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέπονται μέχρι και 10 άτομα από 6 που ισχύει σήμερα. Κατά τα λοιπά δεν αλλάζει κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως οι αποστάσεις στα τραζέζια, τα αντισηπτικά, και οι μάσκες για το προσωπικό.

Ακόμη, στις δεξιώσεις στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται πλέον 300 άτομα. Σχετικά με την λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Τέλος, από τις 28 Ιουνίου καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ θα υπάρχει εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-test σε χώρους εργασίας, αλλά και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ