Πώς θα μπλοκάρει η μετακίνηση εκτός Δήμου με SMS 6 στο 13033 Κύριο

Το μπλοκάρισμα της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο φαίνεται ότι προκρίνει τελικά ως έξυπνο μέτρο η κυβέρνηση τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα μπει μπλόκο στον κωδικό 6 στο SMS 13033 και μετά θα αρχίσει η άρση του lockdown.

Μια μεγάλη αλλαγή πέφτει πάλι στο τραπέζι για τον κωδικό SMS 6 στο 13033. Μέχρι σήμερα οι πολίτες μπορούσαν να στείλουν κωδικό 6 και να μεταβούν από το κέντρο στην παραλία ή στην Πάρνηθα. 

Αυτό φαίνεται θα μπλοκαριστεί τελικά, τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου. Από εκεί και μετά θα ανοίξουν σταδιακά οι δραστηριότητες.

Πρόταση τροποποίησης της λειτουργίας του κωδικού 6 του 13033, ώστε οι πολίτες να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο, βρίσκεται στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη.

Το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού, που χρησιμοποιείται ελεύθερα για διαδημοτικές μετακινήσεις. 

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη), του οποίου επίσης γίνεται κατάχρηση από πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους.

Στο μεταξύ έκτακτο σχέδιο για την αποσυμφόρηση του συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα των νοσοκομείων της Αττικής, έχει στα σκαριά το υπουργείο Υγείας. Ενα plan B που είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο βάρος που προκύπτει από την αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων.

Το σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή απλών κλινικών σε κλίνες ειδικά για ασθενείς με κορονοϊό ενώ εφόσον χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί το ύψιστο όπλο που έχει στα χέρια της το υπουργείο. Δηλαδή τη μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων της Αττικής αποκλειστικά σε νοσοκομεία… κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΖΑΝΝΕΙΟ θα γίνουν αποκλειστικά για Covid και Νιμιτς αποκλειστικά non covid.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ