Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τον Οκτώβριο: SOS και ανησυχία για την Αττική

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προβλέπει 3.000 κρούσματα στα μέσα Οκτωβρίου και κρούει «καμπανάκι» για την Αττική. «Το θέμα είναι να μην πάμε παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική στα μέσα Οκτωβρίου. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης περιγράφει την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας τον Οκτώβριο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας εκφράζει ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, εστιάζοντας στην Αττική και εκφράζοντας την ανησυχία του για ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα.

Όπως είπε, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, τυπικά σε όλη τη χώρα καταγράφεται μείωση, «αλλά ουσιαστικά είναι σε σταθερότητα», προβλέποντας ότι «περιμένουμε να συνεχιστεί πανελλαδικά αυτή η κατάσταση. Ωστόσο, επισήμανε πως «η Αττική είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένουμε μια αύξηση κρουσμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η αύξηση αναμένεται από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

Κληθείς να δώσει συγκεκριμένα νούμερα στις προβλέψεις του, εξήγησε ότι «αυτό που καθορίζει τα νούμερα είναι ο βαθμός εμβολιασμού γιατί τα υπόλοιπα μέτρα είναι δεδομένα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «αν δεν ξεπεράσουμε το 60% του εμβολιασμού μπορεί να δούμε 3.000 κρούσματα ημερησίως και ίσως περισσότερα», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί προς τον Δεκέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ