Πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο τη Αθήνας πραγματοποιείται νέα πορεία συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος είναι «λίγο πριν το κώμα», σύμφωνα με την συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Πορεία συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιούν οργανώσεις αλληλέγγυων και δικηγόροι στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τρίτης (2/3).

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να αποδεχτεί το αίτημα του κρατούμενου για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, την στιγμή που μετρά την 54η ημέρα στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Μάλιστα, η υγεία του κρέμεται από μια «κλωστή», σύμφωνα με τις δηλώσεις της συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου», είπε μιλώντας στο OPEN η συνήγορος του Ιωάννα Κούρτοβικ για τον απεργό πείνας που δεν έχει φάει τίποτα εδώ και 54 μέρες, ούτε έχει πιει νερό εδώ και 9 μέρες.

«Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του», είπε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι «η πολιτεία εκβιάζει».

Δείτε φωτογραφίες της πορείας που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, από το φακό της EUROKINISSI:

«Λογοκρισία» από το Facebook καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Για «λογοκρισία» από πλευράς του Facebook έκανε λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), σε συνέχεια καταγγελιών μελών της πως η δημοσίευση φωτογραφιών από τη χθεσινή (1/3) πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, «μπλοκαρίστηκε» από τη δημοφιλή πλατφόρμα, η οποία «κατέβασε» τις σχετικές αναρτήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, ανάλογες καταγγελίες υπήρξαν και από πολλούς χρήστες του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ανέφεραν πως πολλές αναρτήσεις με περιεχόμενο τη διαμαρτυρία Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί οδήγησαν στο «μπλοκάρισμα» λογαριασμών ή στο «κατέβασμα» των επίμαχων posts κοκ..

Αναλυτικά η ΕΦΕ τόνισε:

«Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, “για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, αυτό δεν το ήξερα”.

Σήμερα έχουν “πέσει’ στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό:

Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ