Ποιο lockdown! Κίνηση μιας κανονικής καθημερινής ημέρας στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο]

Μπορεί το lockdown να μην έχει αρθεί, ωστόσο η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας δεν δείχνει πόλη που βρίσκεται υπό περιορισμό μετακίνησης λόγω κορωνοϊού.

Από την πρώτη ημέρα του δεύτερου Lockdown, οι αρχές παρατηρούσαν πως η κίνηση στους δρόμους ήταν πολύ πιο αυξημένη, σε σύγκριση με την καραντίνα του Απριλίου. Η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 18.00, το απόγευμα της Δευτέρας είναι χαρακτηριστική.

Βίντεο: Αυξημένη η κίνηση στου δρόμους τη Δευτέρα

Η κίνηση στη Λεωφόρο Βασιλεώς Κωνσταντίνου, στο ύψος του Χίλτον, δεν δείχνει εικόνα πόλης που βρίσκεται υπό περιορισμούς μετακίνησης. Τα αυτοκίνητα όπως θα δείτε είναι δεκάδες, ενώ οριακά δεν δημιουργείται μποτιλιάρισμα από την αυξημένη κίνηση.

Παρατηρήσεις για την μη τήρηση των μέτρων

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες από τις περιοχές της χώρας μας» δήλωσε νωρίερα η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Εκείνο που τόνισε ωστόσο η καθηγήτρια είναι πως είναι πλέον εμφανές ότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους. Όπως είπε, κάτι τέτοιο το βλέπουμε από την κίνηση στους δρόμους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ